Har du någon gång funderat på att ersätta din bil med en cykel, men funnit att du får problem med lastutrymme och transport av barn? Lösningen heter cargobike, och kommer från holländska föräldrainitiativet Babboe.

Cargobike – vad är det för något egentligen?

Det var en gång ett gäng holländska föräldrar. De gick i tankar om en lösning där de kunde skjutsa sina barn till skolan på cyklar med flak. Det fanns en del cargobikes på marknaden som höll kvalitet, men prisbilden var alldeles för hög. Därför bestämde de sig för att skapa en egen lösning – Babboe. Dessa cyklar finns som tvåhjuliga och trehjuliga, med eller utan eldrift och i olika modeller för den som ska frakta prylar, skjutsa hundar eller ha barn som passagerare. Bläddra i sortimentet här på hemsidan och se vilken cargobike som passar dig bäst.

Varför ska man åka cargobike?

Det finns flera anledningar till att den här typen av cykel är bra för dig. För det första är det ett miljövänligt alternativ som minskar ditt avtryck på miljön betydligt jämfört med om du hade tagit bilen. Förutom de utsläpp som sker medan du åker, riskerar du att hamna i bilköer och trafikstockningar, något som du slipper om du cyklar. För det andra är cykling bra för hälsan. Den som åker bil sitter däremot stilla. Den tredje anledningen till att du ska åka med en cykel från Babboe är för att det är kul. Spänn fast barnen eller vovven och ta en skön åktur med detta smidiga åkdon.

Vad gör jag om jag har frågor?

Om du undrar något som har med våra cyklar att göra eller har synpunkter, tveka inte att ta kontakt med oss via vår kontaktsida. Och du, kom ihåg att du kan provcykla om du är osäker på om våra cyklar är för dig.